Dermapen 4 representerar den senaste generationens mikronålsteknik. Denna avancerade enhet erbjuder en precisionsbehandling för att förbättra hudens textur, minskar synligheten av porer, och stimulerar kollagenproduktionen.

a box of Dermapen 4 facial care products on a shelf
a box of Dermapen 4 facial care products on a shelf

Microneedling med Dermapen 4

Dermapen 4 använder flera fina nålar för att skapa mikroskopiska punkteringar i hudens ytskikt. Dessa små nålar tränger in i huden med precision och kontroll, vilket skiljer Dermapen 4 från andra typer av mikronålning.

När nålarna tränger igenom huden, skapas små skador som är minimala och ytliga. Denna kontrollerade hudskada stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess, vilket inkluderar produktionen av kollagen och elastin.

Kollagen är en viktig protein som ger huden dess fasthet och elasticitet. Genom att öka kollagenproduktionen kan Dermapen 4 minska tecken på åldrande, såsom rynkor och fina linjer.

Förbättrad absorption av hudvårdsprodukter:

De mikroskopiska kanalerna som Dermapen 4 skapar ökar absorptionen av hudvårdsprodukter. Det betyder att när serum, krämer eller andra behandlingsprodukter appliceras efter proceduren, kan de tränga djupare in i huden och vara mer effektiva.

Behandling av olika hudproblem:

Dermapen 4 är mångsidig och kan användas för att behandla en rad hudtillstånd, inklusive ärrbildning (som akneärr), sträckmärken, ojämn hudton och struktur, samt stora porer.

Anpassningsbar och säker:

Djupet och hastigheten på nålarna kan anpassas för olika hudtyper och tillstånd, vilket gör behandlingen säker och skräddarsydd för varje individ.

Precision och anpassningsbarhet:

Dermapen använder små, fina nålar som skapar mikroskopiska kanaler i huden. Denna precision gör det möjligt att nå olika hudlager och anpassa behandlingen efter individuella behov och specifika hudproblem.

Mindre smärta och obehag:

Eftersom Dermapen använder finare och mindre nålar jämfört med traditionell microneedling, upplever många patienter mindre smärta och obehag under behandlingen.

Snabbare återhämtning:

Dermapen-behandling orsakar mindre trauma i huden, vilket resulterar i en snabbare läkningsprocess och mindre återhämtningstid efter behandlingen.

Dermapen är särskilt effektiv eftersom den anpassar sig efter hudens unika konturer och ger en jämn och kontrollerad behandling över hela behandlingsområdet. Denna metod är särskilt populär för att behandla områden som är svåra att nå med traditionella metoder, till exempel runt ögonen och på läpparna.

a person before and after dermapen 4
a person before and after dermapen 4
a person before and after dermapen 4 rosacea
a person before and after dermapen 4 rosacea
a person before and after dermapen 4 acne
a person before and after dermapen 4 acne

Egenskaper

Det är viktigt att känna till att Dermapen-behandling inte är lämplig för alla. Här är några situationer där man bör undvika denna typ av behandling:

 • Aktiv akne och hudinfektioner: Personer med aktiv akne eller hudinfektioner bör undvika Dermapen-behandling tills dessa tillstånd har läkt helt.

 • Öppna sår eller hudskador: Om huden har öppna sår, eller allvarliga skador är det inte säkert att genomgå behandlingen.

 • Graviditet och amning: Det rekommenderas ofta att gravida och ammande kvinnor undviker denna typ av behandling.

 • Hudsjukdomar: Vissa hudsjukdomar som eksem, psoriasis, och svår rosacea i skov kan förvärras av behandlingen.

 • Känslighet för Keloidärrbildning: Personer med en historia av keloidärrbildning bör avstå, då microneedling kan öka risken för ytterligare ärrbildning.

 • Blodförtunnande mediciner: Personer som tar blodförtunnande läkemedel bör rådgöra med sin läkare, eftersom detta kan öka risken för blödning och blåmärken.

 • Nyligen utförda hudbehandlingar: De som nyligen har genomgått andra hudbehandlingar, som kemisk peeling eller laserbehandlingar, bör vänta tills huden har återhämtat sig helt.

Det är alltid viktigt att konsultera med en kvalificerad hudvårdsspecialist eller läkare innan du påbörjar en Dermapen-behandling för att försäkra att det är säkert och lämpligt för din specifika hudtyp och tillstånd.

a woman getting a dermapen 4 procedure
a woman getting a dermapen 4 procedure

Kontraindikationer

Originalet Dermapen™ är ett varumärke och synonymt med avancerad microneedling behandling som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagenproduktion. Microneedling har blivit en alltmer populär behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Dermapen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan. Den börjar producera nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. En Dermapenbehandling kan utföras på alla hudtyper/hudfärger. Med sin unika vertikala teknik, 16 tunna sterila engångsnålar, en stark motor och en automatiskt vibrerande funktion, skapar Dermapen upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund. De behandlingspreparat man använder kan därför effektivt penetrera huden för optimalt upptag och effekt. Dermapen var den första microneedlingspennan på marknaden och är fortfarande marknadsledande världen över.

INSTRUKTIONER:

Direkt efter behandlingen syns endast en lätt rodnad. Följande reaktioner är vanliga efter en Dermapenbehandling, beroende på hur djupt man har behandlat:

 • Upp till 24 timmar: lätt rodnad, lätt svullnad

 • 1-2 dagar: lite stickigt, lite torr och uppstramad

 • 2-3 dagar: lätt fjällning hos några, men inte alla

 • 3-4 dagar: huden kan upplevas mycket torr

Ca en vecka efter behandling: helt återställd och normal funktion i huden En behandling/kur kan vanligtvis omfatta 1–8 behandlingar som utförs med 2–8 veckors mellanrum, beroende på vilken hud och indikation som behandlas.

Följ noga de instruktioner behandlaren ger dig och använd inte andra preparat än vad som föreskrivits till och efter behandlingen.

Kontakta omedelbart kliniken om oväntade sidoeffekter uppstår eller om du har frågor.

Efter avslutad behandling är det av ytterst vikt att skydda huden. 48 timmar (två dygn) efter behandlingen ska du undvika följande: •

 • Tvätta det behandlade området (12h)

 • Make-up (12h)

 • Direkt UV-exponering (sol eller solarium). Använd alltid solskydd, även en molnig dag

 • Hård fysisk träning

 • Varma bad, jacuzzi eller bastu

 • Swimmingpool/klorvatten eller bad i havet

 • Andra hudvårdsbehandlingar eller estetiska behandlingar

 • Brun-utan-sol

 • Tatuering, färgning eller vaxning på det behandlade område

Du får inte använda produkter innehållande AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter behandlingen.

Källa: Dermapenworld

Patientinformation

a person before and after dermapen 4
a person before and after dermapen 4
a man before and after dermapen 4
a man before and after dermapen 4
a man before and after dermapen 4
a man before and after dermapen 4